Ugrás a fő tartalomra

Annyira vártam ezt

a hétvégét, mint a messiást. Ez a hét tele volt történésekkel, minden napra jutott bőven elintéznivaló és itthon is szerdától irtó nagy kupi volt, mivel megérkeztek a bútorok és nem egy napos dolog volt összerakni, pont a sok elintéznivaló miatt. Tegnap este már nagyon nehezen viseltem a port és a szanaszét heverő dolgokat, így korán lefeküdtem és inkább olvastam, aztán meg jó korán is keltem fel. Lassan egy óra és én csak két szoba takarítását vagyok túl, a gyerekén és a hálón. Lassan haladok, mert közben piszkos ruha hegyek várnak rám, megy a gép, teregetem ami kész, de az ebédet is csinálom közben. Most egészben sült oldalas, hagyma, paprika, paradicsom és egészben hagyott fokhagymagerezd ágyon. A végén majd hozzáadom a krumplit, hogy egyben süljön készre minden. Mennyei illatok lepik el az egész lakást olyan otthonos ettől az egész. 
Ma csak a házi feladatokat csinálom, de most ez megnyugtató a munkahelyi hülyeségek után főleg. Továbbra is keresem a számomra másik megfelelőt vagy továbbra is gondolkodom, hogy borítok idővel. Annyira érzem már a zsigereimben, hogy ez az út már nem az én utam, ami ott van. Pedig 10 éve mennyire mást gondoltam erről. Egyébként olyan sok helyen hallom, olvasom naponta blogokban, hogy elfogyott a motiváció, kiégtek az emberek szóval nem csak én vagyok vele így.
A héten sokszor esett az eső, most minden pára, nehéz kint lenni. A kerthez így nem tudtunk hozzányúlni, pedig most már ismét füvet kell nyírni. Szeretek itthon lenni nagyon.

------------------------------------------------------------------------------
Na, aztán itt abba is hagytam és csináltam a dolgom tovább, férjem elment osztálytalálkozóra kora délután (és hajnalban jött haza az ország másik feléről) mi meg a gyerekkel elvittük a meghívót a ballagásra, meg a szép képeket róla, után hazafele még bevásároltunk és este nyolc körülre értünk haza. A szombat így huss elmúlt, meg kb. a vasárnap is mert olyan, de olyan meleg és párás volt, hogy kint nem is csináltunk semmit, próbálkoztunk de kb. két perc és már csurom víz volt mindenünk, úgy hogy csak bent voltunk, ki ki amit akart, alvás, olvasás, játéknak puzzle, meg még sorozatot is néztem, aztán este fél nyolcra mentünk moziba.  Mire hazaértünk, fél tizenegy volt és kb. fél óra alatt mindenki alvásra készen is volt, hamar elment a hétvége.

Egyébként pedig ötösünk volt a skandi lottón! Juhúúúúú, meg nem juhúúúúúú, mert kettő pontosan két szám mellett, így meglegyintett annak a szele, hogy ha nyerünk, akkor ma akár fel is állhattam volna az íróasztaltól, de sajnos nem így lett. :( Hogy a fene vinné el. Na, de nem adom fel, ugye. :)

Most már tényleg nagyjából vége is a gyereknek a suli, mert van még ez a hét, amiből a péntek neki kiesik, a jövő héten meg már osztálykirándulás, utána meg már a legutolsó hét és a ballagás és lezárul egy korszak.  Én már csak a legvégét várom, hogy kezdődjön a nyár, otthon lehessen én pedig reggelente kicsit felszabaduljak és egyedül járjak dolgozni és akkor itt futhatok majd a bicikli úton, ami némileg könnyebb, mint nálunk az emelkedőkön, meg egyébként is. Ja a héten a nyelvvizsga első része, aztán meg a következő héten hétfőn a második része. Azt hittem egy nap lezajlik az egész, hát nem. Kétszer izgulhatok.

----------------------------------------------------------------------------

Úgy látszik ez ilyen megszakításokkal teli iromány lesz, mert bár akartam még, de még sem írtam már tegnap semmit. Most meg már nem tudom mit akartam. Mindegy, biztos nem volt fontos.

Gazdagabb lettem pár könyvvel mióta nem igazán írtam, meg két nadrággal. Ja és könyv érkezik augusztusban is és már megrendeltem a karácsonyi :D ajándékom saját magamnak, Michelle Obama önéletrajzi regényét. Annyira várom! Nem a karácsonyt a könyvet. Kevesebb lettem pár kilóval és centivel. Ez utóbbinak örülök a legjobban. Tele a kert gyümölccsel, három fajta cseresznye, már az egyik meggyfán le is ért a korai meggy és volt sok meggy leves és meggyes piskóta, érik a ribizli ilyen korán az még sosem. 31 fok volt tegnap, valami eszméletlen meleg, még csak május van! Egy hónap múlva nyaralunk és csak remélem, hogy NEM lesz ennyire meleg. A medencében már langyos a víz, ha hazaérünk most már szinte egyből megyünk is ki és ott vagyunk estig. Nem tanulunk, gyorsan elkészülő vacsorát gyártok, tegnap pizza volt sonkával és ananásszal, aztán meg a kertből esszük a gyümölcsöket. Ma pedig szerintem gyors hamburgereket gyártok majd és jéghideg kólával szervírozom, nekem cukormenteset vettem, néha kell ilyen is, de a jobbik része az, hogy a hamburgereket én gyártom, szóval azért még sem olyan mű a dolog. A medence mellé a diófa alá csinált a férjem bontott téglából a gyerekkel egy dobogó szerűséget, oda került a kerti asztal és a székek, annyira jó, hogy nem a fűben vannak és eső esetén nem koszolódik.
---------------------------------------------------------------------------

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem mostanában nem fog az agyam főleg nem arra, hogy  bármilyen épkézláb bejegyzést írjak ide. Mindig megfogalmazódnak dolgok, aztán mire leülök vagy elfelejtem és utólag jut eszembe, hogy mit is akartam vagy már nem is tartom fontosnak. Mint most. :)
Megjegyzések

  1. ... pedig ez egy nagyon jó bejegyzés volt, bármit is mondassz :).

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…