Ugrás a fő tartalomra

Annyira vártam ezt

a hétvégét, mint a messiást. Ez a hét tele volt történésekkel, minden napra jutott bőven elintéznivaló és itthon is szerdától irtó nagy kupi volt, mivel megérkeztek a bútorok és nem egy napos dolog volt összerakni, pont a sok elintéznivaló miatt. Tegnap este már nagyon nehezen viseltem a port és a szanaszét heverő dolgokat, így korán lefeküdtem és inkább olvastam, aztán meg jó korán is keltem fel. Lassan egy óra és én csak két szoba takarítását vagyok túl, a gyerekén és a hálón. Lassan haladok, mert közben piszkos ruha hegyek várnak rám, megy a gép, teregetem ami kész, de az ebédet is csinálom közben. Most egészben sült oldalas, hagyma, paprika, paradicsom és egészben hagyott fokhagymagerezd ágyon. A végén majd hozzáadom a krumplit, hogy egyben süljön készre minden. Mennyei illatok lepik el az egész lakást olyan otthonos ettől az egész. 
Ma csak a házi feladatokat csinálom, de most ez megnyugtató a munkahelyi hülyeségek után főleg. Továbbra is keresem a számomra másik megfelelőt vagy továbbra is gondolkodom, hogy borítok idővel. Annyira érzem már a zsigereimben, hogy ez az út már nem az én utam, ami ott van. Pedig 10 éve mennyire mást gondoltam erről. Egyébként olyan sok helyen hallom, olvasom naponta blogokban, hogy elfogyott a motiváció, kiégtek az emberek szóval nem csak én vagyok vele így.
A héten sokszor esett az eső, most minden pára, nehéz kint lenni. A kerthez így nem tudtunk hozzányúlni, pedig most már ismét füvet kell nyírni. Szeretek itthon lenni nagyon.

------------------------------------------------------------------------------
Na, aztán itt abba is hagytam és csináltam a dolgom tovább, férjem elment osztálytalálkozóra kora délután (és hajnalban jött haza az ország másik feléről) mi meg a gyerekkel elvittük a meghívót a ballagásra, meg a szép képeket róla, után hazafele még bevásároltunk és este nyolc körülre értünk haza. A szombat így huss elmúlt, meg kb. a vasárnap is mert olyan, de olyan meleg és párás volt, hogy kint nem is csináltunk semmit, próbálkoztunk de kb. két perc és már csurom víz volt mindenünk, úgy hogy csak bent voltunk, ki ki amit akart, alvás, olvasás, játéknak puzzle, meg még sorozatot is néztem, aztán este fél nyolcra mentünk moziba.  Mire hazaértünk, fél tizenegy volt és kb. fél óra alatt mindenki alvásra készen is volt, hamar elment a hétvége.

Egyébként pedig ötösünk volt a skandi lottón! Juhúúúúú, meg nem juhúúúúúú, mert kettő pontosan két szám mellett, így meglegyintett annak a szele, hogy ha nyerünk, akkor ma akár fel is állhattam volna az íróasztaltól, de sajnos nem így lett. :( Hogy a fene vinné el. Na, de nem adom fel, ugye. :)

Most már tényleg nagyjából vége is a gyereknek a suli, mert van még ez a hét, amiből a péntek neki kiesik, a jövő héten meg már osztálykirándulás, utána meg már a legutolsó hét és a ballagás és lezárul egy korszak.  Én már csak a legvégét várom, hogy kezdődjön a nyár, otthon lehessen én pedig reggelente kicsit felszabaduljak és egyedül járjak dolgozni és akkor itt futhatok majd a bicikli úton, ami némileg könnyebb, mint nálunk az emelkedőkön, meg egyébként is. Ja a héten a nyelvvizsga első része, aztán meg a következő héten hétfőn a második része. Azt hittem egy nap lezajlik az egész, hát nem. Kétszer izgulhatok.

----------------------------------------------------------------------------

Úgy látszik ez ilyen megszakításokkal teli iromány lesz, mert bár akartam még, de még sem írtam már tegnap semmit. Most meg már nem tudom mit akartam. Mindegy, biztos nem volt fontos.

Gazdagabb lettem pár könyvvel mióta nem igazán írtam, meg két nadrággal. Ja és könyv érkezik augusztusban is és már megrendeltem a karácsonyi :D ajándékom saját magamnak, Michelle Obama önéletrajzi regényét. Annyira várom! Nem a karácsonyt a könyvet. Kevesebb lettem pár kilóval és centivel. Ez utóbbinak örülök a legjobban. Tele a kert gyümölccsel, három fajta cseresznye, már az egyik meggyfán le is ért a korai meggy és volt sok meggy leves és meggyes piskóta, érik a ribizli ilyen korán az még sosem. 31 fok volt tegnap, valami eszméletlen meleg, még csak május van! Egy hónap múlva nyaralunk és csak remélem, hogy NEM lesz ennyire meleg. A medencében már langyos a víz, ha hazaérünk most már szinte egyből megyünk is ki és ott vagyunk estig. Nem tanulunk, gyorsan elkészülő vacsorát gyártok, tegnap pizza volt sonkával és ananásszal, aztán meg a kertből esszük a gyümölcsöket. Ma pedig szerintem gyors hamburgereket gyártok majd és jéghideg kólával szervírozom, nekem cukormenteset vettem, néha kell ilyen is, de a jobbik része az, hogy a hamburgereket én gyártom, szóval azért még sem olyan mű a dolog. A medence mellé a diófa alá csinált a férjem bontott téglából a gyerekkel egy dobogó szerűséget, oda került a kerti asztal és a székek, annyira jó, hogy nem a fűben vannak és eső esetén nem koszolódik.
---------------------------------------------------------------------------

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem mostanában nem fog az agyam főleg nem arra, hogy  bármilyen épkézláb bejegyzést írjak ide. Mindig megfogalmazódnak dolgok, aztán mire leülök vagy elfelejtem és utólag jut eszembe, hogy mit is akartam vagy már nem is tartom fontosnak. Mint most. :)
Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…