Ugrás a fő tartalomra

Most már elég!

Ebből a hidegből, ami itt van a melóhelyi irodában. Mindennap megfagyok annyira kihűlt itt a levegő, hideg az orrom, az ujjaim vége és még a kardigánom sem lesz lassan elég, hogy jól érezzem magam. Mondjuk hidegtől függetlenül nem érzem jól magam itt már hónapok óta, de hát ezen most egyelőre nem lehet változtatni. Kaptunk emailben vállalati stressz felmérőt vagy mi a tökömet én meg jól ki is töltöttem, hogy baromira nem ez már az álom melóm. Állítólag név nélküli, de ha még is kitalálják ki jelölgette be a sok negatívumot, hát azt is leszarom. Itt tartok, itt már semmi nem inspirál, meg nem motivál, sőt még pár hete jól ki is csesztek velem és még annyi bőr sem volt az illető képén, hogy megmagyarázza miért tette, hogy kb. tényleg leszarom az egészet. És meglepő módon tudok aludni!! Régebben elmolyoltam volna napokig, hetekig az ilyenen, most meg simán bevágom a szunyát és alszom reggelig. Még olvasni sem tudok már napok óta, mert fáradt vagyok. Szerintem ez most már a rendszeres futásnak tudható be, szóval ezért is van ez a mindent leszarok dolog, ami itt megy a vezetőség meg pár ember pitiánersége miatt, a futás sok mindenre jó. Arra is, hogy amúgy az ember eltudja dönteni mi is a fontos valójában az életben. Hát ez a meló abszolút de nem. Évekig kértem többet mármint terhet a vállamra, elvégeztem iskolát, hogy értsek ehhez is, meg ahhoz is, kértem így, úgy, amúgy nem kaptam. Hát akkor csak megcsinálom azt ami van, felveszem érte a fizumat és ennyi. Hogy én borítok vagy majd egyszer valami miatt már nem kell ez az egész az majd kiderül. Addig is nyitott szemmel járok. Ja, egyébként ez a negatív érzés csak itt van, szóval semmi beírás kommentben, hogy így meg úgy, mert amint kilépek innen és kezdődik a délután és végre azt csinálhatom amit szeretek, pl. most otthon tenni venni, meg kertezni, meg futni, gyerekezni, csinosítgatni a házat, teraszt, családozni, kutyával játszani, olvasni, jókat beszélgetni, borozgatni, kávézni, főzőcskézni, akkor én teljesen megnyugszom és jól vagyok és vidám vagyok, meg feljövök a víz alól és nagy levegőt veszek és mindent pozitívnak és happynek látok. Az élet olyan gyorsan eltelik, nekem lejárt már a háromnegyede, hát miért keserítsem meg az én időmet?? És most egész jól megvagyunk otthon és most abszolút nem várom éppen a nyár közepét, amikor megint csak ketten leszünk a gyerekkel.
Ma is voltam futni, már ötkor elindultam. Minden másnap megyek és csuda jó megint. Végre. Jó ez a korán elindulás, mert igy legalább le van tudva egész napra. Délután már lehet, hogy nem lenne erőm, sőt.
Elfelejtettem, majd az előbb egyik kolléganő mondta, hogy de jó, hétfőn nem kell jönni dolgozni!! Mondom jéééééééééé, tényleg de jó :) Mondjuk akkor lehet több mindent kellett volna vennem a boltban, pl. több kenyeret. Meg tejet a férjemnek. Na, azt elfelejtettem csak laktózmenteset vettem a gyereknek, meg nekem a kávémba. Szóval lehet még hazafele beugrom, bár reggel azért mentem be korán, hogy már ne kelljen. A gyereknek vettem kölyökpezsgőt. Csak úgy, hirtelen felindulásból, meglepetésként a hétvégi ebédhez. :) Megazértismertazthittemmostleszgyereknap. :) Mindegy, jó lesz majd vasárnapra. Vettem gyönyörű, házi egész csirkecombokat, belőlük kellene valami finomat főzni, talán megtöltöm és valamit kreálok mellé. Valami salátát, házi majonézzel keverve vagy csak sima karikára vágott paradicsom, uborka, szépen elrendezve ,rajta tépkedett mozarella.....nem tudom még. Még a múlt héten vettem egy üveg chardonnayt és van prosecco is, nekünk az lesz hozzá. Egy meggyes piskótát csinálok az biztos, beérett az egyik fajta meggy végre. 
Szombaton délben a tévé előtt fogok ülni, mert közvetítik a királyi esküvőt és hát én nagy royal family fun vagyok, na. :) Végig néztem Dianaét is, meg Vilmosét is, alig várom ezt is. :) Apropó, nézitek a Királynő sorozatot?? Ha nem, akkor nézzetek bele, szuper, még maga Erzsébet királynő is nagy elismeréssel beszélt róla és nézi. :)
Vasárnapra mozit szervezek, olyan régen voltunk együtt hárman.
Na, megpróbálok valami hasznosat csinálni még pár óráig itt, de alig várom, hogy végre otthon legyek és kezdődjön a három napos hétvége.

Megjegyzések

 1. Itt is hideg van nagyon, úgyhogy én két hosszúujjuban jöttem ma, plusz kabát, meg sál a nyakamon, és - kabát nélkül persze - így jó most ittbent, de tegnap szétfagytam, miközben a többiek kiröhögtek... :S
  Nálad jobban már csak én várom a hétvégét.... :D
  Erősen gondolkodom a nordic walking-on (futás helyett), nálunk a dokibáék minden este mennek egy nagy kört, és nekünk is van ilyenünk, szóval talán ez egy jó megoldás lenne.... a kérdés, a "mikor?"....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Korán reggel. Meglehet szokni. Amúgy az nagyon jó zsírégető! Úgy is korán kelsz te is és elég 30 perc rendszeresen :)

   Törlés
 2. Melyik tv közvetíti? Bár egy két éves gyerek mellett esélytelen megnéznem😀

  VálaszTörlés
 3. Fázunk mi,pedig igazából ez a normális május közepi idő (ugye Szervác,Pongrác,Bonifác..;) ) ,talán elkényeztetett bennünket a május eleji junius... ;)

  VálaszTörlés
 4. ps:szóval fázunk mi IS... :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…