Ugrás a fő tartalomra

Most már elég!

Ebből a hidegből, ami itt van a melóhelyi irodában. Mindennap megfagyok annyira kihűlt itt a levegő, hideg az orrom, az ujjaim vége és még a kardigánom sem lesz lassan elég, hogy jól érezzem magam. Mondjuk hidegtől függetlenül nem érzem jól magam itt már hónapok óta, de hát ezen most egyelőre nem lehet változtatni. Kaptunk emailben vállalati stressz felmérőt vagy mi a tökömet én meg jól ki is töltöttem, hogy baromira nem ez már az álom melóm. Állítólag név nélküli, de ha még is kitalálják ki jelölgette be a sok negatívumot, hát azt is leszarom. Itt tartok, itt már semmi nem inspirál, meg nem motivál, sőt még pár hete jól ki is csesztek velem és még annyi bőr sem volt az illető képén, hogy megmagyarázza miért tette, hogy kb. tényleg leszarom az egészet. És meglepő módon tudok aludni!! Régebben elmolyoltam volna napokig, hetekig az ilyenen, most meg simán bevágom a szunyát és alszom reggelig. Még olvasni sem tudok már napok óta, mert fáradt vagyok. Szerintem ez most már a rendszeres futásnak tudható be, szóval ezért is van ez a mindent leszarok dolog, ami itt megy a vezetőség meg pár ember pitiánersége miatt, a futás sok mindenre jó. Arra is, hogy amúgy az ember eltudja dönteni mi is a fontos valójában az életben. Hát ez a meló abszolút de nem. Évekig kértem többet mármint terhet a vállamra, elvégeztem iskolát, hogy értsek ehhez is, meg ahhoz is, kértem így, úgy, amúgy nem kaptam. Hát akkor csak megcsinálom azt ami van, felveszem érte a fizumat és ennyi. Hogy én borítok vagy majd egyszer valami miatt már nem kell ez az egész az majd kiderül. Addig is nyitott szemmel járok. Ja, egyébként ez a negatív érzés csak itt van, szóval semmi beírás kommentben, hogy így meg úgy, mert amint kilépek innen és kezdődik a délután és végre azt csinálhatom amit szeretek, pl. most otthon tenni venni, meg kertezni, meg futni, gyerekezni, csinosítgatni a házat, teraszt, családozni, kutyával játszani, olvasni, jókat beszélgetni, borozgatni, kávézni, főzőcskézni, akkor én teljesen megnyugszom és jól vagyok és vidám vagyok, meg feljövök a víz alól és nagy levegőt veszek és mindent pozitívnak és happynek látok. Az élet olyan gyorsan eltelik, nekem lejárt már a háromnegyede, hát miért keserítsem meg az én időmet?? És most egész jól megvagyunk otthon és most abszolút nem várom éppen a nyár közepét, amikor megint csak ketten leszünk a gyerekkel.
Ma is voltam futni, már ötkor elindultam. Minden másnap megyek és csuda jó megint. Végre. Jó ez a korán elindulás, mert igy legalább le van tudva egész napra. Délután már lehet, hogy nem lenne erőm, sőt.
Elfelejtettem, majd az előbb egyik kolléganő mondta, hogy de jó, hétfőn nem kell jönni dolgozni!! Mondom jéééééééééé, tényleg de jó :) Mondjuk akkor lehet több mindent kellett volna vennem a boltban, pl. több kenyeret. Meg tejet a férjemnek. Na, azt elfelejtettem csak laktózmenteset vettem a gyereknek, meg nekem a kávémba. Szóval lehet még hazafele beugrom, bár reggel azért mentem be korán, hogy már ne kelljen. A gyereknek vettem kölyökpezsgőt. Csak úgy, hirtelen felindulásból, meglepetésként a hétvégi ebédhez. :) Megazértismertazthittemmostleszgyereknap. :) Mindegy, jó lesz majd vasárnapra. Vettem gyönyörű, házi egész csirkecombokat, belőlük kellene valami finomat főzni, talán megtöltöm és valamit kreálok mellé. Valami salátát, házi majonézzel keverve vagy csak sima karikára vágott paradicsom, uborka, szépen elrendezve ,rajta tépkedett mozarella.....nem tudom még. Még a múlt héten vettem egy üveg chardonnayt és van prosecco is, nekünk az lesz hozzá. Egy meggyes piskótát csinálok az biztos, beérett az egyik fajta meggy végre. 
Szombaton délben a tévé előtt fogok ülni, mert közvetítik a királyi esküvőt és hát én nagy royal family fun vagyok, na. :) Végig néztem Dianaét is, meg Vilmosét is, alig várom ezt is. :) Apropó, nézitek a Királynő sorozatot?? Ha nem, akkor nézzetek bele, szuper, még maga Erzsébet királynő is nagy elismeréssel beszélt róla és nézi. :)
Vasárnapra mozit szervezek, olyan régen voltunk együtt hárman.
Na, megpróbálok valami hasznosat csinálni még pár óráig itt, de alig várom, hogy végre otthon legyek és kezdődjön a három napos hétvége.

Megjegyzések

 1. Itt is hideg van nagyon, úgyhogy én két hosszúujjuban jöttem ma, plusz kabát, meg sál a nyakamon, és - kabát nélkül persze - így jó most ittbent, de tegnap szétfagytam, miközben a többiek kiröhögtek... :S
  Nálad jobban már csak én várom a hétvégét.... :D
  Erősen gondolkodom a nordic walking-on (futás helyett), nálunk a dokibáék minden este mennek egy nagy kört, és nekünk is van ilyenünk, szóval talán ez egy jó megoldás lenne.... a kérdés, a "mikor?"....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Korán reggel. Meglehet szokni. Amúgy az nagyon jó zsírégető! Úgy is korán kelsz te is és elég 30 perc rendszeresen :)

   Törlés
 2. Melyik tv közvetíti? Bár egy két éves gyerek mellett esélytelen megnéznem😀

  VálaszTörlés
 3. Fázunk mi,pedig igazából ez a normális május közepi idő (ugye Szervác,Pongrác,Bonifác..;) ) ,talán elkényeztetett bennünket a május eleji junius... ;)

  VálaszTörlés
 4. ps:szóval fázunk mi IS... :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…