Ugrás a fő tartalomra

Most már elég!

Ebből a hidegből, ami itt van a melóhelyi irodában. Mindennap megfagyok annyira kihűlt itt a levegő, hideg az orrom, az ujjaim vége és még a kardigánom sem lesz lassan elég, hogy jól érezzem magam. Mondjuk hidegtől függetlenül nem érzem jól magam itt már hónapok óta, de hát ezen most egyelőre nem lehet változtatni. Kaptunk emailben vállalati stressz felmérőt vagy mi a tökömet én meg jól ki is töltöttem, hogy baromira nem ez már az álom melóm. Állítólag név nélküli, de ha még is kitalálják ki jelölgette be a sok negatívumot, hát azt is leszarom. Itt tartok, itt már semmi nem inspirál, meg nem motivál, sőt még pár hete jól ki is csesztek velem és még annyi bőr sem volt az illető képén, hogy megmagyarázza miért tette, hogy kb. tényleg leszarom az egészet. És meglepő módon tudok aludni!! Régebben elmolyoltam volna napokig, hetekig az ilyenen, most meg simán bevágom a szunyát és alszom reggelig. Még olvasni sem tudok már napok óta, mert fáradt vagyok. Szerintem ez most már a rendszeres futásnak tudható be, szóval ezért is van ez a mindent leszarok dolog, ami itt megy a vezetőség meg pár ember pitiánersége miatt, a futás sok mindenre jó. Arra is, hogy amúgy az ember eltudja dönteni mi is a fontos valójában az életben. Hát ez a meló abszolút de nem. Évekig kértem többet mármint terhet a vállamra, elvégeztem iskolát, hogy értsek ehhez is, meg ahhoz is, kértem így, úgy, amúgy nem kaptam. Hát akkor csak megcsinálom azt ami van, felveszem érte a fizumat és ennyi. Hogy én borítok vagy majd egyszer valami miatt már nem kell ez az egész az majd kiderül. Addig is nyitott szemmel járok. Ja, egyébként ez a negatív érzés csak itt van, szóval semmi beírás kommentben, hogy így meg úgy, mert amint kilépek innen és kezdődik a délután és végre azt csinálhatom amit szeretek, pl. most otthon tenni venni, meg kertezni, meg futni, gyerekezni, csinosítgatni a házat, teraszt, családozni, kutyával játszani, olvasni, jókat beszélgetni, borozgatni, kávézni, főzőcskézni, akkor én teljesen megnyugszom és jól vagyok és vidám vagyok, meg feljövök a víz alól és nagy levegőt veszek és mindent pozitívnak és happynek látok. Az élet olyan gyorsan eltelik, nekem lejárt már a háromnegyede, hát miért keserítsem meg az én időmet?? És most egész jól megvagyunk otthon és most abszolút nem várom éppen a nyár közepét, amikor megint csak ketten leszünk a gyerekkel.
Ma is voltam futni, már ötkor elindultam. Minden másnap megyek és csuda jó megint. Végre. Jó ez a korán elindulás, mert igy legalább le van tudva egész napra. Délután már lehet, hogy nem lenne erőm, sőt.
Elfelejtettem, majd az előbb egyik kolléganő mondta, hogy de jó, hétfőn nem kell jönni dolgozni!! Mondom jéééééééééé, tényleg de jó :) Mondjuk akkor lehet több mindent kellett volna vennem a boltban, pl. több kenyeret. Meg tejet a férjemnek. Na, azt elfelejtettem csak laktózmenteset vettem a gyereknek, meg nekem a kávémba. Szóval lehet még hazafele beugrom, bár reggel azért mentem be korán, hogy már ne kelljen. A gyereknek vettem kölyökpezsgőt. Csak úgy, hirtelen felindulásból, meglepetésként a hétvégi ebédhez. :) Megazértismertazthittemmostleszgyereknap. :) Mindegy, jó lesz majd vasárnapra. Vettem gyönyörű, házi egész csirkecombokat, belőlük kellene valami finomat főzni, talán megtöltöm és valamit kreálok mellé. Valami salátát, házi majonézzel keverve vagy csak sima karikára vágott paradicsom, uborka, szépen elrendezve ,rajta tépkedett mozarella.....nem tudom még. Még a múlt héten vettem egy üveg chardonnayt és van prosecco is, nekünk az lesz hozzá. Egy meggyes piskótát csinálok az biztos, beérett az egyik fajta meggy végre. 
Szombaton délben a tévé előtt fogok ülni, mert közvetítik a királyi esküvőt és hát én nagy royal family fun vagyok, na. :) Végig néztem Dianaét is, meg Vilmosét is, alig várom ezt is. :) Apropó, nézitek a Királynő sorozatot?? Ha nem, akkor nézzetek bele, szuper, még maga Erzsébet királynő is nagy elismeréssel beszélt róla és nézi. :)
Vasárnapra mozit szervezek, olyan régen voltunk együtt hárman.
Na, megpróbálok valami hasznosat csinálni még pár óráig itt, de alig várom, hogy végre otthon legyek és kezdődjön a három napos hétvége.

Megjegyzések

 1. Itt is hideg van nagyon, úgyhogy én két hosszúujjuban jöttem ma, plusz kabát, meg sál a nyakamon, és - kabát nélkül persze - így jó most ittbent, de tegnap szétfagytam, miközben a többiek kiröhögtek... :S
  Nálad jobban már csak én várom a hétvégét.... :D
  Erősen gondolkodom a nordic walking-on (futás helyett), nálunk a dokibáék minden este mennek egy nagy kört, és nekünk is van ilyenünk, szóval talán ez egy jó megoldás lenne.... a kérdés, a "mikor?"....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Korán reggel. Meglehet szokni. Amúgy az nagyon jó zsírégető! Úgy is korán kelsz te is és elég 30 perc rendszeresen :)

   Törlés
 2. Melyik tv közvetíti? Bár egy két éves gyerek mellett esélytelen megnéznem😀

  VálaszTörlés
 3. Fázunk mi,pedig igazából ez a normális május közepi idő (ugye Szervác,Pongrác,Bonifác..;) ) ,talán elkényeztetett bennünket a május eleji junius... ;)

  VálaszTörlés
 4. ps:szóval fázunk mi IS... :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…