Ugrás a fő tartalomra

Semmi különös

nem történik. Mondhatni hála az égnek. Tegnap esett le, hogy kb. 3 hétig tanul még a gyerek, az is már laza, mert ballagásra gyakorolnak, meg mennek ide kirándulni, meg oda kirándulni, meg lesz zöld nap, meg szerenád, meg mindenféle dolog. Úgy hogy szerintem nagyon a végét járja már az iskola. Kicsit azért most hogy belegondoltam talán bánom is, tényleg véget ér valahol a felhőtlen gyerekkor, mert a gimi már eléggé élesben fog menni. 
Van már egyfajta rendszer ismét az életemben, amit megint szeretek. A reggelente korán kelek, mert futni megyek dologgal kezdve a napi rutinig minden benne van és talán emiatt is végre jól érzem magam kívül, belül. Fogytam is, centikben is ment le érzem a ruháimon és ez még inkább megerősít abban, hogy ugyan úgy - vagy jobban - csináljam a dolgokat, mint régen. Az egyetlen ami nem változott az a munkahellyel kapcsolatos, ezzel jó lenne valamit kezdeni. A férjem azt mondja építsem újra ezen a téren az életem, hagyjam ott, menjek el fodrásznak, kozmetikusnak, bárminek tanulni amihez kedvem van és menjek más irányba....nem tudom. Sokszor jár mostanában ezen a fejem. Szerinte nincs olyan, hogy lehetetlen amíg az ember meg nem tapasztalja.
Jövő héten elkészülnek a gyerekről a képek, már nagyon kíváncsi vagyok milyenek lettek.
Hétfőn megrendeltük a gardrób szekrényt, hozzá még egy komódot is. Két héten belül érkezik sajnos  úgy hogy várni kell, de legalább ez is meglesz. Vettünk ballagásra a férjemnek nadrágot és inget, ezen is túl vagyunk. Férjjel vásárolni nehéz, szerintetek is?? Mármint ilyen ruhaszerű dolgot. Már csak a gyerek van vissza ilyen szempontból. Neki is nadrágot meg cipőt kell beszerezni, eddig nem mertem, mert szinte napról napra növekszik. Vele is nehéz lesz, pasi.
Jó nap volt a hétfő, hazafele még elmentünk egy tóhoz sétálni (és békalencsét gyűjteni a tóba) utána még itthon is maradt kis időm tenni venni. Mindig ilyen nap kellene, mikor én osztom be, én döntöm el, én alakítom teljes mértékben a napomat. Nem is volt bennem semmilyen feszkó. Bezzeg kedden  hajnalban már bennem volt a nemakaromhogyreggellegyen dolog. :/  A futás kicsit azért segít ezen is.
Megjegyzések

 1. Én még mindig nem mertem elkezdeni a futást, de a benti, netes tornaprogram mellett most már rendszeres a bringázás. Tegnap este is letekertem 18 kilómétert.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ügyes vagy!! Nekem is jó lenne beiktatni, keresztedzésnek jó lenne a biciklizés.

   Törlés
 2. Tegnap mi is beszéltük Hannával, hogy már csak egy hónap... hihetetlen. Ruhailag még sehol nem vagyunk, pedig a bankettra is szeretnék neki valami szép kis ruhát, amúgy sincs még neki semmi "koktélrucija", ami máshova is jó lenne majd.
  Rágódtam egy darabig ezen a tornázós-fogyós dolgon, de ezt most elengedem a nyár közepéig, mert egyszerűen nem fér bele a napjaimba, annyira sokminden van, ennyifelé képtelen vagyok figyelni.
  Hát jah, kéne pár hét otthonra :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Reggel négykor, fél ötkor kelek, igy van időm hatig. másképp én sem tudom megoldani. de ez nekem pont jó, ha korán kelek minek ücsörögjek a fenekemenM végre rájöttem erre is :D

   Törlés
 3. Na akkor ezt a bejegyzésedet ne felejts el sose.)))
  M.

  VálaszTörlés
 4. Oh milyen motiváló, amikor változik az alak!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…