Ugrás a fő tartalomra

Már csak pár nap

a szabadságig még fel sem fogtam, hogy jövő héten már Balatonon leszünk. Valahogy még nem "készültem" fel rá, egyébként nem szeretem se a bepakolást, se a hazaérkezésnél a kipakolást, amúgy a többi majd szuper jó lesz. A hétvégére mondanak egy kis lehűlést is, de remélem azért majd az idő ott más lesz és tudunk fürödni, meg majd kirándulni és sokat olvasni a parton, meg reggelente futni szeretnék. Az nem baj, ha nem lesz baromi meleg, semmiképpen nem szeretném azt a fojtó, fullasztó kánikulát, legyen csak szép csendes idő, amikor még lehet strandolni, meg izzadás nélkül kiülni egy kerthelyiségbe - Hahóóóóóóóóó Gomba étterem mindjárt indulunk!! - és tudjunk éjszaka aludni, úgy hogy éjjel felőlem eshet az eső. 
Hihetetlen, hogy ha hazaérünk a következő héten már itt is a július. Még fel sem fogtuk, hogy itt a nyár és már elrepül lassan egy hónap belőle. Csak nekem tűnik úgy, hogy valami hihetetlenül felpörgött világban és időben élünk? Borzasztó egyébként, néha azt érzem csak felkelek reggel és aztán itt az este és már fekszem is vissza, mintha közben nem lenne semmi, úgy elmegy egy egy nap.
Ma évzáró, aztán a gyereknek meg kell csinálni az új diákigazolványhoz a lapot, na ha nem nézek bele az értesítőbe, amit a gimitől kaptunk én ezt úgy elfelejtem, mint a fene, úgy hogy ma az utolsó nap, hogy megejtsük ezt is, mert holnap meg beiratkozás és vinni kell.
Amúgy annyira megváltozott a gyerek, rengeteget segít nógatás nélkül, pl, tegnap lenyírta a füvet az egész telken - fél hektár - segített fát vágni, behordani, szedett egy csomó málnát nekem meglepetésként mire hazajöttem a munkából meg ilyenek. És edzi magát most már több mint egy hónapja, szép kis izom kezd nőni a karján és a lábán és a tartása is ezerszer szebb. Azt mondta nem akar kihagyni egy napot sem, mert ha kihagyja, akkor hátha nem lesz kedve nekiállni, úgy hogy lelkes nagyon.
Amúgy meg bosszant a dolog, mert a nyelvvizsgáról még mindig semmi! eredmény, pedig már június elsején volt az írásbeli, negyedikén meg a szóbeli, de a neten meg még semmi és telefonáltam is és azt mondták, hogy még nincs. Én meg gondoltam majd év végén, ha sikerül szépen megkapja ezt is a bizonyítványával együtt és majd jól megdicsérik, de hát ezek szerint nem. És persze remélem, hogy nem a jövő héten kellene bemenni a bizonyítványért - ha sikerül - átvenni, mert nem leszünk itthon. 
Más nincs, mára ismét kánikulát mondanak. Mondjuk ennek most sokkal jobban örülök, mint a napokig tartó esőnek, ami itt volt a múlt héten.

Megjegyzések

 1. Dejónektek! :) már én is várom a nyaralást nagyon.
  Érdekes, úgy látszik, most van abban a korban a fiad, hogy megint gyorsan változik. (és nagyon ügyes! :) )Barátnőm fia is közel ennyi idős, pont ő is edzeni állt neki a szünet kezdetével. Eltervezte, hogy nyár végére jópasi lesz :).
  Nekem is össze kell szednem a cuccokat, amiket pénteken kell vinni a középsuliban - a diákigazolványos papírt már pár hete megcsináltattuk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Végül is április óta van ez az edzés, mikor a férjem hazajött, akkor kezdte el, de ennyire most húzott bele. Megszerette. Nekünk nem kell sok mindent vinni a gimibe, de ezt a papírt jól elfelejtettük. :/

   Törlés
 2. Az edzéshez annyit tanácsolnék - ha elfogadja- hogy muszáj lenne pihenőnapot tartani. Egyrészt a testnek pihennie kell, hogy tudjon az izom épülni másrészt legyengítheti a központi idegrendszerét és le tud betegedni. Mondjuk most nyári szünet van, tud heverészni napközben, de azért két edzés közé egy pihenőnap jó lenne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi!! Igen, mondtam én is ezt neki és remélem meg is fogadja. Tudod, most még viszi a lendület. :) De azért van persze pihenő, reggel edz, egész nap medence, játék és ha van kedve este még kicsit csinálja.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…