Ugrás a fő tartalomra

Már csak pár nap

a szabadságig még fel sem fogtam, hogy jövő héten már Balatonon leszünk. Valahogy még nem "készültem" fel rá, egyébként nem szeretem se a bepakolást, se a hazaérkezésnél a kipakolást, amúgy a többi majd szuper jó lesz. A hétvégére mondanak egy kis lehűlést is, de remélem azért majd az idő ott más lesz és tudunk fürödni, meg majd kirándulni és sokat olvasni a parton, meg reggelente futni szeretnék. Az nem baj, ha nem lesz baromi meleg, semmiképpen nem szeretném azt a fojtó, fullasztó kánikulát, legyen csak szép csendes idő, amikor még lehet strandolni, meg izzadás nélkül kiülni egy kerthelyiségbe - Hahóóóóóóóóó Gomba étterem mindjárt indulunk!! - és tudjunk éjszaka aludni, úgy hogy éjjel felőlem eshet az eső. 
Hihetetlen, hogy ha hazaérünk a következő héten már itt is a július. Még fel sem fogtuk, hogy itt a nyár és már elrepül lassan egy hónap belőle. Csak nekem tűnik úgy, hogy valami hihetetlenül felpörgött világban és időben élünk? Borzasztó egyébként, néha azt érzem csak felkelek reggel és aztán itt az este és már fekszem is vissza, mintha közben nem lenne semmi, úgy elmegy egy egy nap.
Ma évzáró, aztán a gyereknek meg kell csinálni az új diákigazolványhoz a lapot, na ha nem nézek bele az értesítőbe, amit a gimitől kaptunk én ezt úgy elfelejtem, mint a fene, úgy hogy ma az utolsó nap, hogy megejtsük ezt is, mert holnap meg beiratkozás és vinni kell.
Amúgy annyira megváltozott a gyerek, rengeteget segít nógatás nélkül, pl, tegnap lenyírta a füvet az egész telken - fél hektár - segített fát vágni, behordani, szedett egy csomó málnát nekem meglepetésként mire hazajöttem a munkából meg ilyenek. És edzi magát most már több mint egy hónapja, szép kis izom kezd nőni a karján és a lábán és a tartása is ezerszer szebb. Azt mondta nem akar kihagyni egy napot sem, mert ha kihagyja, akkor hátha nem lesz kedve nekiállni, úgy hogy lelkes nagyon.
Amúgy meg bosszant a dolog, mert a nyelvvizsgáról még mindig semmi! eredmény, pedig már június elsején volt az írásbeli, negyedikén meg a szóbeli, de a neten meg még semmi és telefonáltam is és azt mondták, hogy még nincs. Én meg gondoltam majd év végén, ha sikerül szépen megkapja ezt is a bizonyítványával együtt és majd jól megdicsérik, de hát ezek szerint nem. És persze remélem, hogy nem a jövő héten kellene bemenni a bizonyítványért - ha sikerül - átvenni, mert nem leszünk itthon. 
Más nincs, mára ismét kánikulát mondanak. Mondjuk ennek most sokkal jobban örülök, mint a napokig tartó esőnek, ami itt volt a múlt héten.

Megjegyzések

 1. Dejónektek! :) már én is várom a nyaralást nagyon.
  Érdekes, úgy látszik, most van abban a korban a fiad, hogy megint gyorsan változik. (és nagyon ügyes! :) )Barátnőm fia is közel ennyi idős, pont ő is edzeni állt neki a szünet kezdetével. Eltervezte, hogy nyár végére jópasi lesz :).
  Nekem is össze kell szednem a cuccokat, amiket pénteken kell vinni a középsuliban - a diákigazolványos papírt már pár hete megcsináltattuk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Végül is április óta van ez az edzés, mikor a férjem hazajött, akkor kezdte el, de ennyire most húzott bele. Megszerette. Nekünk nem kell sok mindent vinni a gimibe, de ezt a papírt jól elfelejtettük. :/

   Törlés
 2. Az edzéshez annyit tanácsolnék - ha elfogadja- hogy muszáj lenne pihenőnapot tartani. Egyrészt a testnek pihennie kell, hogy tudjon az izom épülni másrészt legyengítheti a központi idegrendszerét és le tud betegedni. Mondjuk most nyári szünet van, tud heverészni napközben, de azért két edzés közé egy pihenőnap jó lenne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi!! Igen, mondtam én is ezt neki és remélem meg is fogadja. Tudod, most még viszi a lendület. :) De azért van persze pihenő, reggel edz, egész nap medence, játék és ha van kedve este még kicsit csinálja.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Nos az biztos, hogy

én többet az életben nem eszek vacsorára fokhagymás pirítóst. Ezt amúgy sem kellett volna, mert ilyet reggelire eszik az ember ugye ch miatt, még akkor is ha teljes kiőrlésű kenyérből készül, de a fokhagyma  miatt meg pláne nem. De hát mit tegyek, ha tegnap végre 10 év után vettem egy új kenyérpirítót a Lidlben, (az előző kb. akkor adta meg magát) szép türkiz vagy milyen színben és muszáj volt kipróbálni mindjárt. Hajnali négy óta vagyok fent, mert fáj tőle a gyomrom, egy húsz perces kínlódás után meg inkább fel is keltem az ágyból is és nem forgolódtam tovább.  A tegnapi nap a gyerek elmondása szerint tök jó volt, mert voltunk moziban, ebédelhetett a Burger Kingben, aztán pedig végre vettünk pár dolgot a suliba is, cipőt, öltönyt, pár pólót, nadrágokat, új táskát....és még nincs meg minden. Nem szálltunk el, mindenből a se nem olcsó se nem túl drága dolgot választottuk, minőségben is, márkában is a tartósat, mert szerintem az olcsó húsnak híg a leve egy gyereknél jobban érvényesül é…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …