Ugrás a fő tartalomra

Már csak pár nap

a szabadságig még fel sem fogtam, hogy jövő héten már Balatonon leszünk. Valahogy még nem "készültem" fel rá, egyébként nem szeretem se a bepakolást, se a hazaérkezésnél a kipakolást, amúgy a többi majd szuper jó lesz. A hétvégére mondanak egy kis lehűlést is, de remélem azért majd az idő ott más lesz és tudunk fürödni, meg majd kirándulni és sokat olvasni a parton, meg reggelente futni szeretnék. Az nem baj, ha nem lesz baromi meleg, semmiképpen nem szeretném azt a fojtó, fullasztó kánikulát, legyen csak szép csendes idő, amikor még lehet strandolni, meg izzadás nélkül kiülni egy kerthelyiségbe - Hahóóóóóóóóó Gomba étterem mindjárt indulunk!! - és tudjunk éjszaka aludni, úgy hogy éjjel felőlem eshet az eső. 
Hihetetlen, hogy ha hazaérünk a következő héten már itt is a július. Még fel sem fogtuk, hogy itt a nyár és már elrepül lassan egy hónap belőle. Csak nekem tűnik úgy, hogy valami hihetetlenül felpörgött világban és időben élünk? Borzasztó egyébként, néha azt érzem csak felkelek reggel és aztán itt az este és már fekszem is vissza, mintha közben nem lenne semmi, úgy elmegy egy egy nap.
Ma évzáró, aztán a gyereknek meg kell csinálni az új diákigazolványhoz a lapot, na ha nem nézek bele az értesítőbe, amit a gimitől kaptunk én ezt úgy elfelejtem, mint a fene, úgy hogy ma az utolsó nap, hogy megejtsük ezt is, mert holnap meg beiratkozás és vinni kell.
Amúgy annyira megváltozott a gyerek, rengeteget segít nógatás nélkül, pl, tegnap lenyírta a füvet az egész telken - fél hektár - segített fát vágni, behordani, szedett egy csomó málnát nekem meglepetésként mire hazajöttem a munkából meg ilyenek. És edzi magát most már több mint egy hónapja, szép kis izom kezd nőni a karján és a lábán és a tartása is ezerszer szebb. Azt mondta nem akar kihagyni egy napot sem, mert ha kihagyja, akkor hátha nem lesz kedve nekiállni, úgy hogy lelkes nagyon.
Amúgy meg bosszant a dolog, mert a nyelvvizsgáról még mindig semmi! eredmény, pedig már június elsején volt az írásbeli, negyedikén meg a szóbeli, de a neten meg még semmi és telefonáltam is és azt mondták, hogy még nincs. Én meg gondoltam majd év végén, ha sikerül szépen megkapja ezt is a bizonyítványával együtt és majd jól megdicsérik, de hát ezek szerint nem. És persze remélem, hogy nem a jövő héten kellene bemenni a bizonyítványért - ha sikerül - átvenni, mert nem leszünk itthon. 
Más nincs, mára ismét kánikulát mondanak. Mondjuk ennek most sokkal jobban örülök, mint a napokig tartó esőnek, ami itt volt a múlt héten.

Megjegyzések

 1. Dejónektek! :) már én is várom a nyaralást nagyon.
  Érdekes, úgy látszik, most van abban a korban a fiad, hogy megint gyorsan változik. (és nagyon ügyes! :) )Barátnőm fia is közel ennyi idős, pont ő is edzeni állt neki a szünet kezdetével. Eltervezte, hogy nyár végére jópasi lesz :).
  Nekem is össze kell szednem a cuccokat, amiket pénteken kell vinni a középsuliban - a diákigazolványos papírt már pár hete megcsináltattuk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Végül is április óta van ez az edzés, mikor a férjem hazajött, akkor kezdte el, de ennyire most húzott bele. Megszerette. Nekünk nem kell sok mindent vinni a gimibe, de ezt a papírt jól elfelejtettük. :/

   Törlés
 2. Az edzéshez annyit tanácsolnék - ha elfogadja- hogy muszáj lenne pihenőnapot tartani. Egyrészt a testnek pihennie kell, hogy tudjon az izom épülni másrészt legyengítheti a központi idegrendszerét és le tud betegedni. Mondjuk most nyári szünet van, tud heverészni napközben, de azért két edzés közé egy pihenőnap jó lenne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi!! Igen, mondtam én is ezt neki és remélem meg is fogadja. Tudod, most még viszi a lendület. :) De azért van persze pihenő, reggel edz, egész nap medence, játék és ha van kedve este még kicsit csinálja.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy érzem lassan

ez a blog tényleg az utolsókat rúgja. Tegnap is elkezdtem írni, de aztán félbehagytam mert olyan kis semmiségekről szólt volna, hogy maximum a visszaemlékezéseimre lett volna jó, ha mondjuk 20 év múlva olvasnám. Na, akkor csodálkoztam volna rá, hogy jéééé ezen a napon sem történt semmi  ez és ez történt velem, velünk.  Nem tudom van e értelme még minden nap vagy két naponta ugyan olyan dolgokról vagy sokszor nagyon hasonlókról írni, én is unom saját magamat. Hosszú ez a január.  Eszembe is jutott, hogy szerintem sokkal jobb lenne januárban téli szünetet tartani az iskolákban, mert decemberben annyi történés van, kezdve a télapóval meg a karácsonyi készülődéssel itthon is, iskolákban is, hogy az úgy is hamar elmegy, pörög mindig van valami, amit lehet várni, amire lehet készülni. Aztán hirtelen vége és a következő hónap általában lassú, szürke és hideg és hirtelen üres. Látom ezt a gyereken is mármint, hogy olyan semmilyen ebben az időszakban. Ő is lassú és időnként türelmetlen, meg f…

Vannak olyan dolgok

amik pár éve, hónapja még hogy úgy mondjam kiakasztottak. Ma már tudok vállat rándítani és nem foglalkozni vele. Ilyen egy egy munkahelyi dolog is, sőt időnként több munkahelyi dolog. Nem megyek bele a részletekbe, de pont tegnap ilyen nap volt és annyira, de annyira röhejes, hogy emberek képesek megsértődni apró dolgon (amiben ő hibázott,de még ő sértődik meg)  olyannyira, hogy nem köszön, sőt még a szemedbe se néz....én ezt már vicc kategóriába sorolom. Pláne akkor, ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy akár a gyereked is lehetne. Már csak ugye illemből is. A tiszteletet direkt nem írom, mert azt egyáltalán nem várom el, hogy is tehetném? Nem vagyok én senki csak egy dolgozó a sok közül. Mondjuk ezen kb. öt másodpercig fenn tudok akadni, mert azért na de mire kettőt fordulok már le is szarom van ejtve. Akinek nem volt gyerekszobája, annak nem volt gyerekszobája, bárhogy is akarja bizonyítani. Úgy elképzelem, mikor látom a gyűrűt az ujján és valószínű pár hónap múlva esküvő is lesz…

A hétvégi tavasz

huss elröpült, ma hajnalban már határozottan hűvös van és a szél is fúj. A tegnap vízparti sétálás elmaradt, volt itt víz elég majdnem egész nap szakadt az eső. Így végül maradt a kuckózás, meg az olvasás, filmnézés és mivel a gyerek inkább az apjával játszott neten, mint hogy a menjünk moziba kérdésre igennel feleljen, én elég jól haladok a kiválasztott könyvemmel. Amiről azt hittem majd jobb lesz, de egyelőre várom hogy beinduljon. Épp ott tettem le tegnap este, mikor talán elindul valami úgy hogy talán van remény. Mostanában nem igazán kötött le egy könyv sem annyira, hogy le se tudjam tenni úgy látszik a fülszöveg részekre mennek a kiadók, mert sorozatban sikerül belenyúlnom olyanba, ami a futottak még kategóriába sorolható, egyszer olvasós vagy többszöri nekifutásra sikerül a végére érnem, mert mindig félbehagyom. Pedig elvileg majd mindegyik jónak ígérkezik. Vagy én vagyok sokszor türelmetlen. Most, hogy belengette az idő a tavaszt már én is kezdek türelmetlen lenni és várom a …