Ugrás a fő tartalomra

Most, hogy eljött

a nap, amikor megtörténik a gimnáziumba a beiratkozás kicsit bennem van a félsz is. Bármennyire is vártuk, hogy kezdődjön valami új most óhatatlanul is előjön az a gondolat, hogy vajon jól döntöttünk e, hogy végül ezt az iskolát választottuk, választotta a gyerek? Nem lett volna e jobb, ha bekerül a "nagyvárosba" és teljesen új közegbe, új utakon megy, messzebb tőlünk jobban önállósodva. Vajon jól döntöttünk e, hogy inkább a családiasabb, kisebb iskolát választottuk - pont ezért - és nem a pörgősebbet, nagyobbat, sokkal több gyerekkel....nos, a kérdéseknek már nem sok értelme van, végül is nem hátra fele nézünk és a mi lett volna ha dolgokkal foglalkozunk, hanem azzal, hogy minden úgy jó, ahogy van, ahogy akarta ő, mert most ez következik. Hagyatkozunk továbbra is a megérzésünkre, a látottakra, azokra a dolgokra, amiket tanároktól, ismerősöktől hallottunk erről az iskoláról és hogy a mérleg nyelve a pozitív dolgok fele billent. A többit meg majd megtapasztaljuk. A mi lett volna ha dolgok már feleslegesek, még is kicsit izgulok milyen lesz majd.
Hiába keltem ma is korán a reggeli futásom elmaradt, a hasam fáj, ismét itt vannak a nem szeretem napjaim, de végül is annak örülök, hogy nyaralás előtt letudom. Viszont ilyenkor én nem tudok futni. 
Tegnap nagyon meleg volt, úgy hogy első utam a kertbe vezetett, egy bő órát voltam kint medencéztünk, beszélgettünk, olvastam és csak ezután álltam neki főzni, kimostam két adag ruhát, kicsit összerántottam a lakást és kb. megint este lett. Úgy érzem szinte alig vagyok itthon, alig csinálok valamit, alig pihenek, mintha csak jönnék és már mennék is.....ahhhhh de hiányzik már a szabadság! Pont tegnap kérdezte a férjem, hogy várom e már a Balatont. Én ilyenkor még nem várom - tudjátok, bepakolás, kipakolás - de amikor ott vagyok, akkor tudom, hogy a legjobb helyen vagyok.


Megjegyzések

 1. Biztosan jó lesz a suli, ha ezt szerette volna. Az ember megérzi hol a helye, ha odafigyel magára. Lehet már most be fog igazolódni, hogy miért ott volt a helye, lehet csak 10-20 év múlva.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen. Na nekem beigazolódott, hogy baromira nem abban voltam, amit akartam. Persze nekem a szüleim mondták meg mit kell csinálni és nem is engedtek meg dolgokat. Talán ezért sem érzem most sem, hogy a helyemen vagyok. :/

   Törlés
 2. Igen, ebben a kérdésben már okafogyottá vált a "mi lett volna, ha" kérdés. Hidd el, mi is sokat gondolkodtunk - mármint én vaciláltam rengeteget - mint ahogy szerintem minden felelős szülő, hogy mi lenne a legeslegjobb a gyereknek. Tudod, nagyjából mindenki kérdőn néz rám, mert ezt a sulit alig ismerik, és "miféle", ha nem annyira ismert, ja, meg itt is csak két osztály van egy évfolyamon (és pl. ez, hogy vannak a nagy, és nyüzsis, és nagyobb diákélettel teli iskolák, és miért nem oda, szóval ezen gondolkodtam sokat, hogy így jó lesz-e)... de azt látom, hogy a gyerek boldog és várja, hogy jártunk ott többször, kicsit van rálátása, és igen, egy kisebb közegben sokkal jobban figyelnek rájuk, és ott nem egy a sok közül, hanem a Te Fiad, vagy az én lányom, Zs.H.K. kilencedikes tanuló. Szóval hajrá mindegyikőjüknek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  2. Itt nem tudom mennyi van, ha jól emlékszem német szak, info, humán, általános és emelt angol. De valahogy úgy van, hogy osztály nem sok, hanem mindenki megy majd a választott szakra, csoportokban.

   Törlés
  3. Amúgy tudom, hogy okafogyott. De akkor is. Én nem izgultam előtte, most izgulok. ;)

   Törlés
 3. Nem tudom mennyit számít, de azért elmondom...mi nemhogy nem bántuk meg Patrik iskolaválasztását, de most is ugyanígy döntenénk. Ő is ezt mondta tegnapelőtt, amikor átvette az érettségi bizonyítványát. Ahogy a Te fiad is, úgy az enyém is megállta volna a helyét egy nevesebb iskolában, de a személyisêge itt tudott igazán kifejlődni. Nem mellesleg láttuk, ahogy volt osztálytársak kénytelenek évet halasztani, vagy ismételni, mert nem bírták a bejárás okozta stresszt, meg a mindenfélét, ami ezzel járt.
  Szerintem az élet nálatok is azt igazolja majd, hogy jó döntést hoztatok.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…