Ugrás a fő tartalomra

Most, hogy eljött

a nap, amikor megtörténik a gimnáziumba a beiratkozás kicsit bennem van a félsz is. Bármennyire is vártuk, hogy kezdődjön valami új most óhatatlanul is előjön az a gondolat, hogy vajon jól döntöttünk e, hogy végül ezt az iskolát választottuk, választotta a gyerek? Nem lett volna e jobb, ha bekerül a "nagyvárosba" és teljesen új közegbe, új utakon megy, messzebb tőlünk jobban önállósodva. Vajon jól döntöttünk e, hogy inkább a családiasabb, kisebb iskolát választottuk - pont ezért - és nem a pörgősebbet, nagyobbat, sokkal több gyerekkel....nos, a kérdéseknek már nem sok értelme van, végül is nem hátra fele nézünk és a mi lett volna ha dolgokkal foglalkozunk, hanem azzal, hogy minden úgy jó, ahogy van, ahogy akarta ő, mert most ez következik. Hagyatkozunk továbbra is a megérzésünkre, a látottakra, azokra a dolgokra, amiket tanároktól, ismerősöktől hallottunk erről az iskoláról és hogy a mérleg nyelve a pozitív dolgok fele billent. A többit meg majd megtapasztaljuk. A mi lett volna ha dolgok már feleslegesek, még is kicsit izgulok milyen lesz majd.
Hiába keltem ma is korán a reggeli futásom elmaradt, a hasam fáj, ismét itt vannak a nem szeretem napjaim, de végül is annak örülök, hogy nyaralás előtt letudom. Viszont ilyenkor én nem tudok futni. 
Tegnap nagyon meleg volt, úgy hogy első utam a kertbe vezetett, egy bő órát voltam kint medencéztünk, beszélgettünk, olvastam és csak ezután álltam neki főzni, kimostam két adag ruhát, kicsit összerántottam a lakást és kb. megint este lett. Úgy érzem szinte alig vagyok itthon, alig csinálok valamit, alig pihenek, mintha csak jönnék és már mennék is.....ahhhhh de hiányzik már a szabadság! Pont tegnap kérdezte a férjem, hogy várom e már a Balatont. Én ilyenkor még nem várom - tudjátok, bepakolás, kipakolás - de amikor ott vagyok, akkor tudom, hogy a legjobb helyen vagyok.


Megjegyzések

 1. Biztosan jó lesz a suli, ha ezt szerette volna. Az ember megérzi hol a helye, ha odafigyel magára. Lehet már most be fog igazolódni, hogy miért ott volt a helye, lehet csak 10-20 év múlva.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen. Na nekem beigazolódott, hogy baromira nem abban voltam, amit akartam. Persze nekem a szüleim mondták meg mit kell csinálni és nem is engedtek meg dolgokat. Talán ezért sem érzem most sem, hogy a helyemen vagyok. :/

   Törlés
 2. Igen, ebben a kérdésben már okafogyottá vált a "mi lett volna, ha" kérdés. Hidd el, mi is sokat gondolkodtunk - mármint én vaciláltam rengeteget - mint ahogy szerintem minden felelős szülő, hogy mi lenne a legeslegjobb a gyereknek. Tudod, nagyjából mindenki kérdőn néz rám, mert ezt a sulit alig ismerik, és "miféle", ha nem annyira ismert, ja, meg itt is csak két osztály van egy évfolyamon (és pl. ez, hogy vannak a nagy, és nyüzsis, és nagyobb diákélettel teli iskolák, és miért nem oda, szóval ezen gondolkodtam sokat, hogy így jó lesz-e)... de azt látom, hogy a gyerek boldog és várja, hogy jártunk ott többször, kicsit van rálátása, és igen, egy kisebb közegben sokkal jobban figyelnek rájuk, és ott nem egy a sok közül, hanem a Te Fiad, vagy az én lányom, Zs.H.K. kilencedikes tanuló. Szóval hajrá mindegyikőjüknek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  2. Itt nem tudom mennyi van, ha jól emlékszem német szak, info, humán, általános és emelt angol. De valahogy úgy van, hogy osztály nem sok, hanem mindenki megy majd a választott szakra, csoportokban.

   Törlés
  3. Amúgy tudom, hogy okafogyott. De akkor is. Én nem izgultam előtte, most izgulok. ;)

   Törlés
 3. Nem tudom mennyit számít, de azért elmondom...mi nemhogy nem bántuk meg Patrik iskolaválasztását, de most is ugyanígy döntenénk. Ő is ezt mondta tegnapelőtt, amikor átvette az érettségi bizonyítványát. Ahogy a Te fiad is, úgy az enyém is megállta volna a helyét egy nevesebb iskolában, de a személyisêge itt tudott igazán kifejlődni. Nem mellesleg láttuk, ahogy volt osztálytársak kénytelenek évet halasztani, vagy ismételni, mert nem bírták a bejárás okozta stresszt, meg a mindenfélét, ami ezzel járt.
  Szerintem az élet nálatok is azt igazolja majd, hogy jó döntést hoztatok.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…