Ugrás a fő tartalomra

Ahhoz, hogy a reggeleimbe

minden beleférjen, ha futni is akarok fél ötkor - ez a legutolsó időpont - kell felkelnem. Mostanában nagyon nehezen megy, mivel elég rosszul is alszom vagy háromszor is felébredek a nagy meleg miatt. Az eddig hűvös ház napközben elviselhető, ahogy belépünk kintről a nagy melegből szinte mellbe vág a hűs levegő, amit persze este, mikor lefekszünk már nem is érzünk annyira hűvösnek. Én az őszt várom, egyre jobban. Beadom a derekam a férjemnek és felszereltetünk egy klímát jövő nyárig.
Amikor felkelek így korán, mint most akkor látom mennyire vége felé tartunk a nyárnak - én nem is értem, nekem idén valahogy nem volt nyár, ti hogy vagytok vele?? - pár héttel ezelőtt már ötkor világosodott, akkor már eltudtam indulni, de most fél hat körül indulok, mert akkorra lesz viszonylag világos. Most is olyan félhomály van még. 
Írtam reggel.
Ma is egy rohanás lesz az "életem", 20 perc és megyek haza. Felkapom a gyereket elviszem a fogászatra, közben az előbb beszéltem a darazsas emberekkel :) lelkükre kötöttem, hogy a világjáró körútjukról haza ne menjenek, amíg hozzám be nem térnek. Szekszárdról jönnek és a hozzánk közel eső falvakba, városokba mennek. Remélem ma este véget ér a szárnyasok nyüzsgése a háznál. Elég nagy görcs van a gyomromban amiatt, hogy sikerüljön. Amúgy még sosem láttam hogyan dolgoznak ezek a szakik, éppen "ideje lesz" ezt is megnézni. Többezerééééééé. :/


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…