Ugrás a fő tartalomra

Én már nagyon várom

a beígért hétvégi lehűlést. Mármint a harminc fokot. :) A tegnapi nap elég melegre sikerült és nem is a meleggel van a baj, hanem hogy ilyenkor már nem lehet csak úgy kiűzni a házban is bent rekedt fokokat, még akkor sem ha napközben becsukjuk az ablakokat és csak este nyitjuk ki. Mert huzatot na azt nem lehet csinálni egy kicsit sem. És nem is az a baj, hogy harmincon túl van a hőmérséklet, elvégre nyár van, hanem hogy bármihez kezdek teljesen mindegy, hogy az csak egy mosogatás vagy egy portörlés kb. két perc alatt folyik rólam a víz mindenhol. Ezért lassan nem kezdek bele semmibe. Az öt perc alatt bugyiig leizzadó helyzet és hogy hiába mászunk be a medencébe, mikor kijövünk ugyan úgy kezdődik elölről az egész, hogy a munkahelyemen nem lehet normálisan levegőt venni, mert 30 fok van az irodában - légkondi nincs, minek az? minden más szarra lehet -  és a székemen ülve érzem, hogy a gerincemen csorog le a víz.....na ezek miatt vagyok már feszült és ezért van elegem. Ha a körülmények olyanok lennének pl. az íróasztalom mellett is, hogy tudnék rendesen levegőt venni és nem ülnék nyolc órát nedves bugyiban és csatakos melltartóban akkor rohadtul nem érdekelne a kinti idő. De így kb. csak arra tudok gondolni - a kollégákkal együtt - hogy mikor hagyhatom el az épületet és indulhatok haza, mert itt legalább betudok ülni a vízbe vagy fél óránként hajat moshatok vagy levetkőzhetek akár egy szál alsóra is ha úgy akarom. És mielőtt valaki azt gondolná, hogy télen majd rimánkodni fogok a melegért, annak elmondom, hogy nem fogok, mert télen nem a hőmérséklettel van bajom, na meg évek óta nincs is igazi tél, hanem a hóval én azt nem szeretem nem a hideget. És most is leszögezném, hogy nem alapból a meleggel van bajom, hanem a büdösséggel, a csorgó izzadással, a kialvatlansággal, mert mire nagy nehezen elalszom, már kelhetek is fel,az ingerült sofőrökkel, na azokból aztán van bőven! totál balesetes helyzeteket teremtenek a hülye előzéseikkel a türelmetlenségükkel. 
Tegnap azért este hat körül megkockáztattunk egy Decathlonozást, mert a gyerek újabb súlyzókat akart magának venni - nagyon kitartó az edzésekben, éljen! - és legalább annyi szerencsénk volt, hogy le is volt árazva, úgy hogy tök jó áron volt ami tetszett neki. A megspórolt pénzén tudott hozzá venni kóstolóba egy kis fehérje port, meg shakert, amiben összetudja rázni, szóval teljes volt a boldogság. Ráadásul ízlik is neki, mert eddig mindegyikre húzta a száját. Én meg találtam neki két kifutó termékes márkás pólót tizenkétezer helyett ötezerért, meg vettem magamnak is egy futós rövidnadrágot és hozzá egy ujjatlan fehér nagyon vékony futó trikót. 
A cipő vásárlást is meg kell ejtenünk, talán késő délután bemegyünk ismét a városba. 
Azt meg nem is írtam - bár nem akarom elkiabálni - de úgy látszik sikerült kiirtani a darazsakat, eltűntek, nincs egy szál sem a környéken. KOPPKOPP. Nagyon klassz úgy beállni az udvarba, hogy nem hallom a zsongást a kapunál, na meg nem is tudtam itt elől már csinálni semmit, mert attól féltem a mozgástól majd jól begőzölnek és megtámadnak. (úgy hogy most neki is állhatok az udvar azon részén is virágokat rendezni, füvet nyírni, mert ezek elmaradtak) Tegnap egyébként ahogy mentünk vásárolni pont bemondták a rádióban, hogy idén nagyon elszaporodtak a darazsak, főleg Baranya megyében vannak gondok, naponta rengeteg helyre mennek a tűzoltók, a hivatásos darázsirtók segíteni. Nagyon remélem, hogy nálunk ennyi volt.
És végre csütörtök!! És már csak ma meg holnap munkanap. Egyedül leszek bent, mindenki szabadságon van. Nem baj, szeretem. Én még a jövő héten megyek és aztán csak szeptemberben, hű ezt ki is emelem, mert annyira jó kimondani. :D 
Mit is kell majd még elintéznem?? 
Ja igen a kocsimon kell olajat cseréltetnem annak most jött el az ideje, be is jelentem ma akkorra, mikor szabin leszek. 


Megjegyzések

  1. Örülök, hogy megszabadultatok a darazsaktól, szörnyű lehet félve hazamenni. Jó készülődést kívánok az iskolához, én még nem szántam rá magam, pedig tudom, hogy hiába halogatom, megúszni nem fogom. Addig is hurrá nyár, mindjárt vége!;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az iskolát még azért nem várjuk csak az őszt :) :) Hamarosan találkozunk :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…