Ugrás a fő tartalomra

Én már nagyon várom

a beígért hétvégi lehűlést. Mármint a harminc fokot. :) A tegnapi nap elég melegre sikerült és nem is a meleggel van a baj, hanem hogy ilyenkor már nem lehet csak úgy kiűzni a házban is bent rekedt fokokat, még akkor sem ha napközben becsukjuk az ablakokat és csak este nyitjuk ki. Mert huzatot na azt nem lehet csinálni egy kicsit sem. És nem is az a baj, hogy harmincon túl van a hőmérséklet, elvégre nyár van, hanem hogy bármihez kezdek teljesen mindegy, hogy az csak egy mosogatás vagy egy portörlés kb. két perc alatt folyik rólam a víz mindenhol. Ezért lassan nem kezdek bele semmibe. Az öt perc alatt bugyiig leizzadó helyzet és hogy hiába mászunk be a medencébe, mikor kijövünk ugyan úgy kezdődik elölről az egész, hogy a munkahelyemen nem lehet normálisan levegőt venni, mert 30 fok van az irodában - légkondi nincs, minek az? minden más szarra lehet -  és a székemen ülve érzem, hogy a gerincemen csorog le a víz.....na ezek miatt vagyok már feszült és ezért van elegem. Ha a körülmények olyanok lennének pl. az íróasztalom mellett is, hogy tudnék rendesen levegőt venni és nem ülnék nyolc órát nedves bugyiban és csatakos melltartóban akkor rohadtul nem érdekelne a kinti idő. De így kb. csak arra tudok gondolni - a kollégákkal együtt - hogy mikor hagyhatom el az épületet és indulhatok haza, mert itt legalább betudok ülni a vízbe vagy fél óránként hajat moshatok vagy levetkőzhetek akár egy szál alsóra is ha úgy akarom. És mielőtt valaki azt gondolná, hogy télen majd rimánkodni fogok a melegért, annak elmondom, hogy nem fogok, mert télen nem a hőmérséklettel van bajom, na meg évek óta nincs is igazi tél, hanem a hóval én azt nem szeretem nem a hideget. És most is leszögezném, hogy nem alapból a meleggel van bajom, hanem a büdösséggel, a csorgó izzadással, a kialvatlansággal, mert mire nagy nehezen elalszom, már kelhetek is fel,az ingerült sofőrökkel, na azokból aztán van bőven! totál balesetes helyzeteket teremtenek a hülye előzéseikkel a türelmetlenségükkel. 
Tegnap azért este hat körül megkockáztattunk egy Decathlonozást, mert a gyerek újabb súlyzókat akart magának venni - nagyon kitartó az edzésekben, éljen! - és legalább annyi szerencsénk volt, hogy le is volt árazva, úgy hogy tök jó áron volt ami tetszett neki. A megspórolt pénzén tudott hozzá venni kóstolóba egy kis fehérje port, meg shakert, amiben összetudja rázni, szóval teljes volt a boldogság. Ráadásul ízlik is neki, mert eddig mindegyikre húzta a száját. Én meg találtam neki két kifutó termékes márkás pólót tizenkétezer helyett ötezerért, meg vettem magamnak is egy futós rövidnadrágot és hozzá egy ujjatlan fehér nagyon vékony futó trikót. 
A cipő vásárlást is meg kell ejtenünk, talán késő délután bemegyünk ismét a városba. 
Azt meg nem is írtam - bár nem akarom elkiabálni - de úgy látszik sikerült kiirtani a darazsakat, eltűntek, nincs egy szál sem a környéken. KOPPKOPP. Nagyon klassz úgy beállni az udvarba, hogy nem hallom a zsongást a kapunál, na meg nem is tudtam itt elől már csinálni semmit, mert attól féltem a mozgástól majd jól begőzölnek és megtámadnak. (úgy hogy most neki is állhatok az udvar azon részén is virágokat rendezni, füvet nyírni, mert ezek elmaradtak) Tegnap egyébként ahogy mentünk vásárolni pont bemondták a rádióban, hogy idén nagyon elszaporodtak a darazsak, főleg Baranya megyében vannak gondok, naponta rengeteg helyre mennek a tűzoltók, a hivatásos darázsirtók segíteni. Nagyon remélem, hogy nálunk ennyi volt.
És végre csütörtök!! És már csak ma meg holnap munkanap. Egyedül leszek bent, mindenki szabadságon van. Nem baj, szeretem. Én még a jövő héten megyek és aztán csak szeptemberben, hű ezt ki is emelem, mert annyira jó kimondani. :D 
Mit is kell majd még elintéznem?? 
Ja igen a kocsimon kell olajat cseréltetnem annak most jött el az ideje, be is jelentem ma akkorra, mikor szabin leszek. 


Megjegyzések

  1. Örülök, hogy megszabadultatok a darazsaktól, szörnyű lehet félve hazamenni. Jó készülődést kívánok az iskolához, én még nem szántam rá magam, pedig tudom, hogy hiába halogatom, megúszni nem fogom. Addig is hurrá nyár, mindjárt vége!;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az iskolát még azért nem várjuk csak az őszt :) :) Hamarosan találkozunk :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hihetetlen, de

hajnali négykor 14 fok van kint és olyan meleg szellő fúj, mintha a tavasz közeledne nem a tél. Itt napok óta esik, kisebb nagyobb megszakításokkal, minden vizes és sáros és szerintem most már éppen elég is volt. Napok óta alig látjuk a napot - ami nekem nem esik rosszul, mert én a novembert így szeretem - ami azért van akit megvisel.  Még 23 nap a szabadságomig. (borzasztó fáradt vagyok agyilag, tényleg)
Már mindenhol, minden üzletben karácsonyi a hangulat, bőséges az áruválaszték, határ a csillagos ég. A kocsim csomagtartóját rajtam kívül senki nem nyithatja ki. :) Már csak a karácsonyi ebédet kell megrendelnem.
November vége felé feldíszítem a lakást téli díszekkel. Most, bár várom, még nem jött el a hangulatom ehhez. Talán a fáradtság miatt is.
Nem történik semmi különös. A férjemnek lassan csomagolni kell, a gyerek kisebb nagyobb megszakításokkal, de azért tanul(gat) és irtó nagy lett megint a szája, konkrétan tegnap azon gondolkodtam rácsapok   mitől változott meg megint ennyir…

Megtaláltam a teljes

leszarom életérzéshez azokat a dolgokat, amiket bevetek ha úgy érzem idáig és ne tovább! Engem nem a felújítással együtt járó felfordulás küld padlóra, hanem a sok por amit vele együtt kapok. Azt viselem rohadt nehezen. A gyerek szobájától három helyiséggel arrébb lévő nappaliban is áll a por a szekrényeken. Gyakorlatilag mindenhova befészkelte magát. És én ettől kapok hülyét. Szóval az idegeim kisimításához instagramon lévő képek között a felújításokról felrakottakat nézem, blogokat olvasok, ami ezzel  kapcsolatos, youtube videokat nézek. Áldassék a neve minden youtubernek, aki egyetlen egyszer is olyan videot rakott fel az oldalára, ami a takaríts velem címszó alatt fut. Ma reggel negyed ötkor amikor felkeltem még a Spektrum Home szerkesztői is rám gondoltak, mert olyan műsor megy épp a csatornán aminek az a címe, hogy Álomtervekből álomotthonokig. Hát nem csodás?
Tegnap elég sokáig gondoltam azt, hogy szombat van aztán csalódottan rájöttem, hogy szerda. De végül is nem baj, már cs…

Végül

még is csak ideértek a szerelők - én még dolgoztam - és mit mondjak a kezdeti nem túl lelkes énemet felváltotta a szuper latinuszos beszédem róluk. Ketten voltak, gyorsak voltak és olyan tisztán dolgoztak, hogy leesett az állam. Alig volt por és minden, de minden le volt takarva és utána azt a keveset is összeporszívózták és felmosták! ami lett a padlón. Mondtuk, hogy majd megcsináljuk, de nem hagyták én még ilyet nem láttam. Remélem beválik a klíma és már azon gondolkodunk - vagy tulajdonképpen már el is döntöttük - hogy a hálószobánkba is rakatunk. Tegnap fél tízkor már feküdtem és ma negyed ötkor keltem, de ennek ellenére olyan kipihenten, mint hetek óta soha. Iszonyatosan nagy felszabadultságot kezdek érezni minden téren, munka, itthon...szóval kezd az egész eddigi pörgés leülepedni, csendesedni. Lassan tényleg befelé fordulhatok a szó jó értelmében és azt tehetem, amihez kedvem van.   A jövő héten még a kutyát kell elintézni fodrász ügyileg - meg én is beakarok jelentkezni, a gy…