Ugrás a fő tartalomra

Határozottan változott

az időjárás. Már ami a kora reggeleket illeti. Fél ötkor még javában sötét van és egészen fél hatig kell várni, hogy rendesen világosodjon. De ma reggel hűvös volt, finom, friss levegő ez az én igazi időszakom. Fél ötre állítottam a telefonom, menni akartam ma is futni - tegnap voltam csoda jól esett - de annyira fáradt voltam, hogy inkább aludtam hatig. És pont olyan fáradtan ébredtem fel, mint fél ötkor. A levegőben már ott van az ősz, mások a színek, hiába meleg napsütés van, az is más lett hirtelen, itt ott már a levelek is hullanak, a fű is más már, nem az a harsogó zöld, még eső után sem és reggel ahogy kimegyek a teraszra kávéval a kezemben érzem azt az őszies, kicsit nedves, harmatos levegőben szálló illatot, harmatos a fű és a bokrokon lengedező pókháló is.
Itt ücsörgök és írok a semmiről, közben főztem egy adag lecsót holnapra, lejárt a mosógép most már meg kellene mozdulnom, hogy legalább kiteregessek. Minden reggel kitalálom mit fogok csinálni délután, de valahogy mire hazaérek az összes dolognak a felét tudom - és akarom - elvégezni.Tegnap se jutottunk sokra, épp csak pár dolog lett készen. Nekem úgy látszik minden évszakban van fáradtságom, tavasszal, nyáron, ősszel és télen is biztosan lesz. :)
Már csak holnap dolgozom és aztán végre s z a b a d s á g ! Végre mindenre jut idő, végre akkor amikor én szeretném és úgy osztom be a napomat, ahogy akarom. :)
Na megyek, kiteregetek. Legalább.
Megjegyzések

 1. Jó is ez, az éjszakák, reggelek már hűvösek, a napközbeni hőséget így meg már lehet bírni-) Szeretem az őszt... régen a tavasz volt a kedvenc évszakom, de most már inkább az ősz(talán a korral jár:D)
  Nekem az a bajom a hosszabb szabikkal, hogy utána nagyon-nagyon nehezemre esik visszamenni :D Egyébként nagyon élvezem-) Jó pihenést!-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Nekem mindig nehezemre esik, teljesen mindegy hogy pár napról vagy hosszabb időről van szó. Talán mert nem vagyok a helyemen....ki tudja.

   Törlés
  2. Jaja, pár nap után is, de hosszabb után meg egyenesen katasztrófa :D Valószínű... mint ahogy nálam is... csak hát nem olyan egyszerű váltani.... de ha váltanék valami totálisan mást csinálnék-))

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Valahogy

kifulladtam így az év végéhez közeledve. Úgy vártam ezt az időszakot elterveztem, hogy karácsonyi énekek, meg őszi almás fahéjas sütik, meg illóolajok meg sorolhatnám mikkel lesz majd tele a lakás és az orrunk, de az igazság az, hogy eddig nem sokszor tudtam ezt megvalósítani. Nem akarom magam már állandóan ismételni, lassan olyan leszek mint egy beakadt lemez, de valahogy nem jön meg az ihlet. Minden napot túlakarok csak élni, elfáradtam.  A lakás lassan egy káosz, az egy hete hétvégén kimosott ruhák is a ruháskosárban vannak, még elrakni sem volt erőm. Hazaérek a munkából, iszom egy kávét, esetleg kikérdezem a gyereket ha valamiből dolgozat lesz (muszáj most a körmére nézni) és kb. ennyit tudok felmutatni délutánonként. Sokszor hozok inkább valami vacsorának vagy másnap ebédnek valót, mint hogy nekiálljak még este főzni. Nagyon nagyon elfogytak az energia készleteim. Az az igazság, hogy én nem tudok jól működni, ha körülöttem nincs rend a szó szoros értelmében, és most nincs és én …

Olyan

jó most, hogy nincs is rá szó. Férjem épségben kiért, aggódtam is mert pont vasárnapra mondtak nagy ködöt és ónos szitálást, így előbb is indult. Akkora köd volt itt már akkor, hogy a szembe szomszéd házát nem is lehetett látni, pedig tíz méter van házak között. Végül Ausztriában már jobb volt és egész jó idővel ki is ért. Rég voltam ilyen nyugodt és annyira vágytam már rá. A tegnapi napom elment a takarítással, reggel elvittem a gyereket suliba, aztán bevásároltam egy hétre, úgy hogy nem is kell mennem már csak valamikor hét vége felé friss kenyérért, utána jöttem is haza és nekiálltam felfordítani a házat. Fél kilenctől háromig végig is mentem a lakáson, de minden szegletén. Elhúztam a szekrényeket, ülőgarnitúrát, ablakot pucoltam, teraszt súroltam, szóval mindent megcsináltam amit kellett. Aztán végre díszíthettem, mert eddig a koszban nem lett volna értelme és most mindenhol fények vannak és hóbogyók, meg karácsonyos kis táblácskák nem eltúlozva és olyan szép rend , ami remélem í…

A változatosság

kedvéért esik. Utálom már, elég volt. Pedig mi sokkal jobban jártunk egyelőre, mint a szomszédban ahol van olyan hely Ausztriában tegnap olvasott valami kinti újságcikket a férjem, ahonnan ki kell költözni családoknak, mert már akkora a hó, hogy folyamatosan lavina veszély van, sőt már több lavina is volt. Az enyhe időjárás miatt ott felváltva esik a hó és az eső. Annyi hó van lassan, mint tavaly januárban, ilyenkor még leginkább a hóágyuk szoktak menni. Kicsit már most ráparáztam milyen útja lesz a férjemnek, december 8-9-10 körül indul valamikor. Tavaly pont úgy ért oda, hogy a munkahelyén szakadt a hó, viszont végig száraz volt az út. Idén is jó lenne így.
Tanulás szempontjából egyelőre nem a gyerek hónapja a november, elég sok hármasra sikerült dolgozata lett. Annak ellenére, hogy pl. két tantárgyból szúrópróbaszerűen kikérdeztem. Nagyon jól érzem én titkolni sem tudná, hogy a nagy szájalások, a visszabeszélések, az iskolában a hozzáállás mind mind kompenzálása valaminek éppen. A…