Ugrás a fő tartalomra

Korán keltem pont azért

mert olyan jó hűvös levegő áradt be a teljesen nyitott ablakon a hálóba, hogy gondoltam kihasználom ezt és gyorsan kimegyek még az apró dolgokat megcsinálom a kertben. Semmi nagy cécó csak a még le nem vágott elhervadt rózsafejek, egy két gaz, itt ott kikandikáló nem oda való ág a bokrokon. Hát kb. 10 percet tudtam kint lenni, mert eleredt az eső. (ahhoz képest, hogy ide napsütést mondtak hétvégére is...) Most is esik azzal a csendességgel, amit én szeretek. Olyan lassú, megnyugtató cseppekkel, hallom a terasz tetején lévő polikarbonáton a kopogást, de még az is olyan jóleső halk hangon. Most sajnálom nagyon, hogy ez így alakult - bár mintha már látszana a felhők mögül a nap - mert olyan jó volt kint a friss levegőn ténykedni, hogy már bőven kopogott a fejemen is, mikor bejöttem. Ráadásul itt bent most nincs is dolgom a főzésen kívül, mert mindent elrendeztem, megcsináltam. Remélem eláll majd később. Mondjuk addig majd tudok rendezkedni a szekrényekben a gyereknek a ruháit nagyon át kell nézni, mert tuti, hogy megint találok kinőtt ezt azt, lévén hogy a lába is egy számmal nagyobb lett a nyár folyamán. És az én szekrényemben sem ártana körülnézni, mert megint bőven akad olyan, amit nem hordok vagy már elhordtam szóval foglalja csak a helyet.
Ülök a nappaliban, közben nézem az egyik kedvenc hétköznapi műsorom a Vadnyugati nőt a Food Networkon. Imádom ezt a nőt, meg úgy az egész életét is kicsit irigylem, élnek egy csoda klassz és hatalmas farmon, gyönyörű házban, helyes férjjel és négy gyerekkel boldogan. Azt csinálja, amihez kedve van, bloggerséggel indult, aztán később netes boltot nyitott háztartási kellékekkel, cuki csajos dolgokkal, szakácsműsort vezet és könyveket ír, egy két éve pedig megnyitottak a barátnőivel közösen egy házias éttermet, ahol kézműves termékeket is árulnak és az egész olyan kerek egész, semmi mű nincs benne valahogy természetes maradt ez a csaj nem szállt fejébe a siker pedig milliók követik és szeretik.
Kivettem egy tálca filézett csirkecombot a fagyasztóból, majd valahogy elkészítem nincs konkrét elképzelés még, az biztos, hogy sült krumpli lesz hozzá a gyereknek, mert azt kért - ezer éve volt már - aztán csinálok még egy kis darált húsos, fetás, bulguros keverékkel töltött paprikát, amit majd sajttal és olivával a tetején megsütök a sütőben.
Hogy mi lesz a nap többi részében azt még nem tudom, úgy vagyok vele, hogy majd adja magát, lesz ami lesz, vagy elmegyünk valamerre vagy itthon pihenünk, de most minden jónak tűnik, nem kell ezen "görcsölni" meg gondolkodni. A hirtelen döntés is lehet éppen annyira jó, mint az állandóan előre programozott, aztán már annyira nem is akaródzó program.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …